Home

Nieuws:

Exclusieve art prints te koop. Amen is een kort verhaal van 4 pagina’s, oorspronkelijk gepubliceerd in 1978. Dick Matena heeft ze nu, bijna 40 jaar later, nieuw leven ingeblazen. Je kunt ze hier als art prints bestellen op iluus.nl. Mooi voor aan de muur.

 

Fill out my online form.

 

Social media:

Connect met Dick Matena op Facebook
Volg Dick Matena op Twitter

Welkom op de website van striptekenaar

Dick Matena

O.a. bekend van literaire romans als “De Avonden” van Gerard Reve, “Kort Amerikaans” van Jan Wolkers en “Kaas” en “Dwaallicht” van Willem Elsschot.

Matena is behalve tekenaar ook schrijver, zoals hij liet zien in zijn recente boeken “Parijs 25/44” en “ De Teloorgang van Oude Knudde”.

Hij won in zijn carrière verschillende belangrijke prijzen, waarvan de Nederlandse Stripschapsprijs in 1986 en de Vlaamse Staatsprijs voor het Beeldverhaal in 2003 de belangrijkste waren.

Van tentoonstellingen van zijn werk waren de meest in het oog springende die van de “Avonden” in de Vleeshal te Haarlem in 2004 en van “Kaas” in het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen in 2008, waarmee hij de eerste auteur van beeldverhalen was die die eer waardig bevonden werd.

Tentoonstellingen:

.